Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
nieokreślona
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Maków Podhalański
(2)
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
(2)
Czytelnia Filia Juszczyn
(2)
Autor
Begg David
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Ciepielewski Jerzy (1927-1994)
(1)
Czarny Bogusław
(1)
Dańkowska Maria (1933-1991)
(1)
Dornbusch Rudiger (1942-2002)
(1)
Fischer Stanley (1943- )
(1)
Galiński Tadeusz (1914-2013)
(1)
Kostrowicka Irena
(1)
Landau Zbigniew (1931-2018)
(1)
Matkowski Zbigniew
(1)
Rapacki Ryszard
(1)
Tomaszewski Jerzy (1930-2014)
(1)
Rok wydania
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(3)
1945-1989
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Młodzież
(1)
Studenci
(1)
Temat
Historia gospodarcza
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura
(1)
Odżywianie
(1)
Savoir-vivre
(1)
Życie codzienne
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Świat
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Maków Podhalański
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia polska / [autor Stanisław Berger i inni]. - Wydanie 25. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, 1984. - 798, [2] strony, [64] strony tablice kolorowe ; 25 cm.
Forma i typ
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Kuchnia polska PWE jest obecna w polskich domach i polskich księgarniach na całym świecie od prawie 50 lat. Fenomen jej popularności należy tłumaczyć tym, że nie jest to zwykła książka kucharska, zawiera bowiem nie tylko doskonałe i sprawdzone przepisy na dania współczesne i tradycyjne, proste i wyrafinowane, opracowane na podstawie najnowszej wiedzy o zdrowym odżywianiu przy współudziale pracowników Instytutu Żywności i Żywienia ale także wiadomości na temat zasad: racjonalnego żywienia, nakrywania do stołu, podawania potraw, zachowania przy stole, żywienia dietetycznego (wraz z przepisami!).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Filia Juszczyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6 P. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Maków Podhalański
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 M. (1 egz.)
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
Brak informacji o dostępności: sygn. 3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
Brak informacji o dostępności: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kultura Polski Ludowej. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, 1966. - 441, [7] stron ; 24 cm.
W Polsce Ludowej nastąpiło upowszechnienie i zdemokratyzowanie kultury.Likwidacja analfabetyzmu, pełne upowszechnianie oświaty, olbrzymia rozbudowa szkolnictwa średniego i wyższego, a jednocześnie zwielokrotnienie tytułów i nakładów wydawanych książek ,rozbudowa sieci bibliotek, teatrów, kin, muzeów i innych instytucji kulturalnych - wszystko to złożyło się na wielki proces rewolucji kulturalnej, która podniosła najszersze masy społeczeństwa do poziomu aktywnych odbiorców i współuczestników życia kulturalnego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Filia Juszczyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9 P. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej